Pentru servicii de consiliere în carieră, puteți accesa cererea de aici, completa și trimite pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Pentru servicii de consiliere psihopedagogica, puteți accesa cererea de aici, completa și trimite pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
 
Informații suplimentare la tel.0775344568
Informații suplimentare la tel.0775345036

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș prin Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș realizează un Studiu privind abandonul școlar și riscul de abandon școlar în unitățile de învățământ din județul Timiș având ca scop evidențierea situației privind rata de abandon școlar și risc de abandon școlar, la nivelul unităților de învățământ din județul Timiș, în vederea identificării măsurilor pentru prevenirea și/sau diminuarea acestora.

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș organizează, gratuit, ateliere de dezvoltare personală pentru elevi/copii. Părinții/tutorii legali/reprezentanții legali, care doresc să-și înscrie copiii la astfel de activități, pot descărca cererea de aici și să o trimită completată pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

In funcție de numărul de copii înscriși pe nivele de vârstă, părinții/tutorii legali/reprezentanții legali vor fi contactați pentru detalii despre începerea activităților. Ținând cont de situația pandemică, atelierele se pot desfășura față în față sau online.

În perioada 22.11.-25.11.2021 au avut loc activitățile de informare pentru elevi, consilieri școlari, cadre didactice, de tip seminar, din cadrul proiectului Drogurile, aripi de plumb (ediția a-II-a), proiect în care CJRAE Timiș este partener și implementat în trei unități școlare Liceul Teoretic Jean Louis Calderon Timișoara, Colegiul Național Ana Aslan Timișoara, Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu Timișoara. Temele abordate au fost: aspecte legislative referitoare la infracțiune, răspundere penală și participația penală; prezentarea consecințelor legale în urma traficului și consumului de droguri; traficul și consumul ilicit de droguri de risc și mare risc; drogurile-atentat la tânăra generație; prietenie/anturaj, viața și sănătatea daruri neprețuite; viața în absența libertății penitenciarul.

Servicii specializate

CJRAE Timiș răspunde nevoilor beneficiarilor cu o serie de servicii specializate: informare, consiliere, sprijin, orientare, terapii specifice