În perioada 22.11.-25.11.2021 au avut loc activitățile de informare pentru elevi, consilieri școlari, cadre didactice, de tip seminar, din cadrul proiectului Drogurile, aripi de plumb (ediția a-II-a), proiect în care CJRAE Timiș este partener și implementat în trei unități școlare Liceul Teoretic Jean Louis Calderon Timișoara, Colegiul Național Ana Aslan Timișoara, Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu Timișoara. Temele abordate au fost: aspecte legislative referitoare la infracțiune, răspundere penală și participația penală; prezentarea consecințelor legale în urma traficului și consumului de droguri; traficul și consumul ilicit de droguri de risc și mare risc; drogurile-atentat la tânăra generație; prietenie/anturaj, viața și sănătatea daruri neprețuite; viața în absența libertății penitenciarul.

La activități au participat: 22 elevi, 3 profesori consilieri educativi și 2 profesori consilieri școlari din cadrul CJRAE Timiș. Proiectul a fost inițiat de către Inspectoratul de Poliție Județean Tim în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș și a avut ca parteneri Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș, Mitropolia Ortodoxa a Banatului, Penitenciarul Timișoara.

Scopul proiectului a fost prevenirea traficului și consumului de droguri în rândul elevilor precum și implicarea acestora în diseminarea mesajului antidrog în școlile din care provin. Ulterior proiectului, profesorii, elevii și consilieri școlari ai CJRAE Timiș împreună cu polițiștii vor lucra împreună pentru a disemina mesajul antidrog și în rândul elevilor din școlile participante.

Attachments:
Download this file (proiect Drogurile, aripi de plumb.pdf)proiect Drogurile, aripi de plumb.pdf[ ]473 kB

Servicii specializate

CJRAE Timiș răspunde nevoilor beneficiarilor cu o serie de servicii specializate: informare, consiliere, sprijin, orientare, terapii specifice